Lightspeed koppelen

Doel van de handleiding: Je eigen Lightspeed-winkelen koppelen aan de portal van Intime Delivery. Je hebt hiervoor geen programmeerkennis nodig. Door het volgend van de onderstaande stappen koppel je eenvoudig en binnen 5 minuten je winkel aan ons verzendsysteem. Hiermee kun je daarna snel de adres- en douanegegevens van je bestellingen importeren.

Gebruik van de koppeling: De koppeling tussen je webshop en de portal van Intime Delivery wordt alleen gebruikt om de adres- en douanegegevens van je bestellingen in te laden. Door een webshop te koppelen kan het systeem alleen deze gegevens uitlezen, wij van Intime Delivery kunnen nooit in kunnen loggen in je webshop om dingen aan te passen of in te zien. Je geeft puur en alleen een toestemming zodat onze computersystemen met elkaar kunnen communiceren.

API-Sleutels genereren in Lightspeed

Je kunt alleen een API-sleutel genereren als je een Advanced pakket in Lightspeed hebt. Heb je een lager pakket, dan is het niet mogelijk om je webshop te koppelen aan externe systemen en dus helaas ook niet aan ons systeem.

Om je webshop te kunnen koppelen aan ons systeem moet je een paar sleutelscodes genereren in je Lightspeed account, dit doe je als volgt:

1. Log in op het adminaccount van je Lightspeed-omgeving

2. Ga naar 'Instellingen', dan onder 'Shopinstellingen' klik je op 'Developers'

3. Klik op 'New API Key' of 'Nieuwe API sleutel'

4. Vul een naam in die je aan de nieuwe sleutel wil geven (bijvoorbeeld Intime Delivery connectie), zodat je de sleutel voortaan makkelijk herkent

5. Klik op 'Opslaan'

6. Onder het kopje 'Settings' of 'Instellingen' klik je op het schuifje om de API sleutel aan te zetten

7. Klik op 'Opslaan'

8. Hierna selecteer je de 'Permissions' of toestemmingen die je Lightspeed-systeem met ons systeem deelt. Om de koppeling werkend te krijgen selecteer je alle Read en Write opties. Het is van belang ze allemaal te selecteren, anders kan het voorkomen dat de koppeling niet goed werkt

9. Klik op 'Opslaan'

10. Onder het kopje 'Details' verschijnen nu de API Key en de API Secret. Deze heb je verderop in deze handleiding nodig om de koppeling af te ronden

Koppel je Lightspeed-webshop

1. Open in een nieuw tabblad de portal van Intime Delivery

2. Klik links in het menu op 'Integraties', dan op 'Webshop koppelingen' en als laatste op de blauwe knop 'Koppeling toevoegen' en kies voor 'Lightspeed'

3. Je ziet nu het volgende scherm, waarvan je alle drie de velden moet invullen om de koppeling werkend te krijgen:

a. URL:

i. Vul hier de URL van je website in

b. Lightspeed API Key:

i. Deze vind je in de zojuist aangemaakte API-settings in je Lightspeed account onder 'API Key'

c. Lightspeed API Secret:

i. Deze vind je in de zojuist aangemaakte API-settings in je Lightspeed account onder 'API Secret'

4. Klik in de portal van Intime Delivery op de blauwe knop 'Opslaan'

5. Je Lightspeed-winkel is nu gekoppeld aan de portal van Intime Delivery. Je kunt nu adres- en douanegegevens uitlezen in de portal. Hiermee kun je in het vervolg snel zendingen klaarmaken en adreslabels printen