Handmatig inboeken

Doel van de handleiding: Het handmatig inboeken van een zending in de portal van Intime Delivery

Boek handmatig een zending in

1. Log in met je account op de portal van Intime Delivery

2. Klik linksboven in het menu op 'Zendingen' en daarna op 'Nieuwe zending'

3. Er opent nu een scherm waarin de gegevens van de zending moeten worden ingevoerd

4. Begin met het invoeren van de adresgegevens van de ontvanger

a. Als er iets niet goed is ingevoerd kun je dit zien aan het rode balkje bovenin het scherm

b. Als je hier met je muis overheen gaat, zie je een lijstje met de ontbrekende gegevens

c. Zodra je alles goed hebt ingevoerd, wordt het balkje groen

5. Vul daarna de formaten van de zending zelf in

a. Houdt er rekening mee dat je ook het gewicht van het verzendmateriaal meerekent en niet alleen het gewicht van je te verzenden product

b. Als een zending door de brievenbus past klik je op de slider links van 'Past de zending door de brievenbus'

i. Je hoeft nu alleen het gewicht (in grammen) van de brievenbuszending in te vullen

c. Past de zending niet door de brievenbus, laat de instelling dan uitgevinkt staan en vul het gewicht in grammen in en de formaten van het pakket in centimeters

6. Hierna vul je de douanegegevens van je zending in

a. Dit is nodig voor zendingen met een bestemming buiten de EU

b. Het is ook nodig voor zendingen binnen de EU die met track & trace worden verzonden, omdat deze zendingen verzekerd worden verzonden

7. Selecteer als laatste de vervoerder en de dienst waarmee je de zending wil verzenden

a. Alle beschikbare vervoerders en diensten waarvoor je zending in aanmerking komt staan aan de rechterkant van het invoerscherm

b. Klik op de vervoerder en dienst die je wil selecteren

8. Als je alle informatie correct hebt ingevoerd, kun je de zending inboeken door rechtsboven op de blauwe knop 'Inboeken' te klikken

a. Als er nog foutieve informatie is ingevuld, is de knop 'Inboeken' niet zichtbaar. In plaats daarvan staat er dan 'Opslaan als concept'. Je kunt deze zending in dat geval opslaan en er later aan verder gaan.

i. De ontbrekende gegevens kun je ten alle tijden inzien door met je muis op het rode balkje boven het inboekscherm te gaan staan. Hier geeft ons systeem altijd de foutmeldingen weer

9. Je zending is nu ingeboekt. Je kunt deze terugvinden in het zendingenoverzicht door in het menu op 'Zendingen in behandeling' te klikken