Nieuwe verpakkingsregel aanmaken

Doel van de handleiding: Het aanmaken van een verpakkingsregel waarin alle informatie staat van het verpakkingsmateriaal dat je gebruikt. Hier vul je bijvoorbeeld in wat voor verpakking je gebruikt om je producten te verzenden, daarnaast vul je ook het gewicht van deze verpakking in. Daarbij tel je ook het gewicht van het gebruikte verpakkingsmateriaal op.

Nieuw verpakkingsprofiel toevoegen

1. Klik links in het menu op 'Integraties', daarna op 'Automatische regels' en dan op 'Mijn verpakkingen'

2. Je ziet nu een overzicht van je verpakkingsprofielen. Als je nog geen verpakkingsregels hebt aangemaakt zie je een leeg scherm

3. Om een nieuwe verpakkingsregel aan te maken klik je rechtsboven in het scherm op de blauwe knop met 'Nieuwe verpakking'

4. Je komt nu in een scherm waar je informatie in moet vullen over je gebruikte verpakkingen en het gebruikte opvulmateriaal

5. Geef als eerste je regel een naam zodat je de regel makkelijk herkent in een overzicht

6. Klik daarna op het vierkantje van 'Pakket' of 'Brievenbuspakket'

a. Selecteer brievenbuspakket als je zending door een brievenbus past en niet groter is dan 38cm x 30cm x 3cm

b. Voor alle overige formaten selecteer je een pakket

7. Vervolgens vul je het gewicht in de van de verpakking zelf. In het geval van een envelop weeg je de envelop en vul je dit gewicht in. Als je een doosje gebruikt, weeg je het doosje en vul je dat gewicht in

8. Vergeet ook niet je gebruikte opvulmateriaal of beschermingsmateriaal mee te wegen (bubbeltjesfolie, stukjes karton om iets te verstevigen of opvulchips)

9. Ons systeem gebruikt het ingevulde gewicht in je verpakkingsregel om automatisch het juiste gewicht van je zending te bepalen. Dit wordt opgeteld bij de gewichten die je hebt ingevuld bij je productregels

10. Als je een pakket geselecteerd hebt, vul dan ook de afmetingen van het doosje in

11. Klik als laatste rechtsboven in het scherm op de blauwe knop met 'Opslaan' om te verpakkingsregel te bewaren

Een bestaande verpakkingsregel bewerken

12. Als je al een verpakkingsregel hebt aangemaakt, maar je wil iets veranderen, dan kun je deze eenvoudig bewerken

13. Klik hiervoor op het blauwe pennetje achter de regel die je wilt aanpassen

14. Je komt nu in het scherm waarin je de informatie kunt aanpassen

15. Nadat je de gewenste gegevens hebt aangepast klik je rechtsboven op de blauwe knop met 'Opslaan'

Een verpakkingsregel verwijderen

16. Als je een verpakkingsregel niet meer gebruikt kun je deze verwijderen

17. Dit doe je door in het overzicht achter de regel die je wilt verwijderen op het icoontje van de prullenbak te klikken

18. Je verpakkingsregel is nu permanent verwijderd en is niet meer te zien in je overzicht