Voor het eerst een zending inboeken

Welkom bij de club! De belangrijkste stap heb je genomen, dat is het aanmaken van een account. De volgende is het ook daadwerkelijk verzenden van een zending. In dit artikel laten we je zien hoe je voor het eerst een zending handmatig inboekt. De complete tutorial bevat de volgende onderdelen:

1. Handmatig een zending inboeken en het verzendlabel printen (video + stappenplan)
  2. Je zendingen klaarmaken voor drop-off en inleveren bij een drop-off punt (video + stappenplan)
  3. Je eigen webshop koppelen aan ons systeem (video + stappenplan)
  4. Product- en verpakkingsprofielen instellen en gebruiken (video + stappenplan)

We hebben het inboeken van een zending ook voor je samengevat in onderstaande video.

De stappen uit de video zijn hieronder ook kort uitgeschreven, zodat je ze eenvoudig kunt herhalen na het bekijken van de instructievideo. Lees hier de uitgebreide handleiding.

1. Log in bij onze portal en klik links in het menu op 'zendingen'.

2. Klik vervolgens rechtsboven in het scherm op de groene knop met 'Handmatig zending inboeken'.

3. Selecteer het land van bestemming.

4. Selecteer het type zending (pakket of brievenbuszending) en vul de gevraagde gegevens in.

5. Selecteer de vervoerder die je wil gebruiken.

6. Vul daarna de gegevens van de ontvanger in.

7. Heb je een bestemming buiten de EU geselecteerd, vul dan ook de douane-informatie van je zending in.

8. Als je alles correct hebt ingevuld kun je rechts op de blauwe knop met 'Inboeken' klikken.

9. Je keert nu terug in het zendingenoverzicht.

10. Klik achter de zending waarvan je het label wil printen op het blauwe label-icoontje en selecteer het formaat label dat je wil printen.

11. Plak het label op je zending en je bent klaar om de zending te versturen.

12. Hierover lees je meer in de volgende stap van deze tutorial: Je zendingen klaarmaken voor drop-off en inleveren bij een drop-off punt.