Printen met een labelprinter

Doel van de handleiding: Een adreslabel printen voor Deutsche Post zendingen met een Zebra labelprinter. Let op: je kunt alleen een labelprinter gebruiken die labels kan printen van het formaat 102 x 150 mm. Een geschikte labelprinter en de bijbehorende labels kun je vinden in onze portal (in de 'Membershop').

Adreslabels printen

1. Ga naar je openstaande zendingen door in het menu op 'Zendingen' te klikken, daarna op 'Zendingen in behandeling' en dan op het tabblad 'Label te printen'

a. Je ziet hier een overzicht van de zendingen die je hebt aangemeld, maar waarvan je nog geen adreslabel hebt geprint

2. Voordat je deze zendingen kunt opsturen moet je een adreslabel uit ons systeem printen en deze op je zending plakken. Er zijn twee manieren om een label te printen

a. Los label printen

b. Meerdere labels tegelijk printen

3. Een los label print je als volgt:

a. Open het tabblad 'Label te printen', zoals hierboven beschreven staat in punt 1

b. Klik op het label-icoontje achter de zending waarvan je het label wil printen

c. Klik daarna op 'Download' onder 'Gebruik labelprinter'

d. Je label wordt nu gedownload en wordt als pdf-bestand gedownload in je standaard download-map op je computer

e. Open dit bestand en print je label uit met de labelprinter

4. Meerdere labels tegelijk printen kan op de volgende manier:

a. Open het tabblad 'Label te printen', zoals hierboven beschreven staat in punt 1

b. Selecteer de zendingen waarvan je de labels wil printen, dit kun je doen je doen door op het selectieboxje aan de linkerkant van de zending te klikken

c. Als je meerdere zendingen hebt geselecteerd verschijnt er bovenaan de tabel een label-icoontje. Als je al je zendingen hebt geselecteerd kun je hier op klikken

d. Klik daarna op 'Download' onder 'Gebruik labelprinter'

e. Je labels worden nu gedownload en worden als pdf-bestand gedownload in je standaard download-map op je computer

f. Open dit bestand en print je labels uit met de labelprinter

5. Plak het geprinte label op de zending die je wil verzenden