Shopify koppelen

Doel van de handleiding: Je eigen Shopify-winkel koppelen aan de portal van Intime Delivery. Je hebt hiervoor geen programmeerkennis nodig. Door het volgen van de onderstaande stappen koppel je eenvoudig en binnen 5 minuten je winkel aan ons verzendsysteem. Hiermee kun je daarna snel de adres- en douanegegevens van je bestellingen importeren om ze vervolgens te verzenden.

Gebruik van de koppeling: De koppeling tussen je webshop en de portal van Intime Delivery wordt alleen gebruikt om de adres- en douanegegevens van je bestellingen in te laden. Door een webshop te koppelen kan het systeem alleen deze gegevens uitlezen, wij van Intime Delivery zullen nooit in kunnen loggen in je webshop om dingen aan te passen of in te zien. Je geeft puur en alleen een toestemming zodat onze computersystemen met elkaar kunnen communiceren.

Installeer de Intime Delivery app in Shopify

1. Log in aan de adminkant van je Shopify-winkel, dit doe je door /admin achter je website te zetten in de adresbalk van je browser.

2. Klik links in het menu op 'Apps' en daarna op 'Manage private apps'

3. Klik rechtsboven in je scherm op de knop 'Create a new private app'

4. Je krijgt nu een aantal velden te zien

5. Vul bij 'Private app name' de volgende naam in: Intime Connector

6. Bij het veld 'Emergency developer email' vul je je eigen e-mailadres in

7. Klik onder het kopje 'Admin API' op 'Show inactive Admin API permissions'

8. Zet de permissie voor 'Assigned fulfillment orders' op 'Read and write' ('Lees- en schrijfrechten')

9. Zet ook voor de volgende items de persmissie op 'Read and write':

a. Customers

b. Fulfilment services

c. Inventory

d. Locations

e. Merchant-managed fulfillment orders

f. Order editing

g. Orders

h. Shipping

i. Third-party fulfillment orders

10. De overige items kun je op de standaard waarden laten staan

11. Klik nu onderaan op de 'Save'-knop en daarna op 'Create app'

12. Je gaat nu terug naar het scherm met een overzicht van je private apps

13. Klik nu op de naam 'Intime Connector'

14. Je ziet nu een overzichtje onder het kopje 'Admin API'

15. De volgende twee velden zijn belangrijk om de koppeling tussen je Shopify-webshop en de portal van Intime Delivery werkend te krijgen:

a. Password

b. Shared Secret

16. Ga in een nieuw tabblad naar de portal van Intime Delivery

17. Klik bovenin het menu op 'Meer', daarna op 'Instellingen', dan op 'Webshop koppelingen' en als laatste op de blauwe knop 'Koppeling toevoegen' en kies voor 'Shopify koppeling toevoegen'

18. Je ziet nu het volgende scherm, waarvan je alle vier de velden moet invullen om de koppeling werkend te krijgen:

19. De in te vullen gegevens vind je op de volgende plaatsen:

a. Naam:

i. Verzin zelf een naam zodat je de koppeling kunt herkennen in ons systeem

b. URL:

i. Ga naar de backoffice van je Shopify-account, dit is het gedeelte waar je je orders kunt inzien en waar je nieuwe producten toevoegt. Zet je muiscursor nu in de adresbalk van je browser en selecteer datgene dat staat tussen https:// en .myshopify.com. Kopieer dit naar je klembord

c. Password:

i. Kopieer het wachtwoord uit het veld 'Password' in je Shopify-account. Je kunt dit doen door op het kopieerknopje te klikken

ii. Dit is niet het wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen bij je eigen Shopify-account, wij kunnen hiermee dus nooit inloggen in je omgeving. Dit is een wachtwoord dat onze portal gebruikt om te communiceren met het systeem van Shopify

d. Shared Secret:

i. Kopieer de code die staat in je Shopify-account onder het kopje 'Shared Secret'. Dit kun je doen door op het kopieerknopje achter het veld te klikken

20. Klik in de portal van Intime Delivery op de blauwe knop 'Opslaan'

21. Je Shopify-winkel is nu gekoppeld aan de portal van Intime Delivery. Je kunt nu adres- en douanegegevens uitlezen in de portal. Hiermee kun je in het vervolg snel zendingen klaarmaken en adreslabels printen